2021-04-21 10:32:37• hírek • ZiarulFinanciar/Szatmár.ro

Az út szélén áruló kistermelők is felkerülnek a térképre

Okos ötlettel állt elő a Mastercard és a Waze navigációs applikációt fejlesztő cég az utak szélén áruló kistermelők megsegítése céljából – írta meg a Ziarul Financiar.

A két vállalkozás összefogása révén jött létre a "Piac az úton" névre keresztelt projekt, melynek célja, hogy az út mentén, illetve kapuikban áruló kistermelők felkerüljenek a navigációs applikáció térképére, hogy őket könnyen megtalálhassák az autósok, akik a könnyebbség érdekében akár kártyával is fizethetnek majd a termékekért.

A lehetőség által nagyobb teret kaphatnak majd azok a termelők, akik számára a piacokon nem jut hely, vagy eleve könnyebbséget jelent számukra, ha házuk kapujában értékesíthetik a megtermelt zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, stb.

Az utazók az applikációt használva potenciális vásárlókká válnak, így valós időben követhetik, és helyileg pontosan beazonosíthatják a kiszemelt kistermelőket.

A kezdeményezéshez csatlakozó vidéki kistermelők a tervek szerint kapnak egy POS-terminált, így a kártyával történő fizetés sem lesz gond ez után.

„Mostanáig a készpénzes fizetés volt az egyetlen módja, hogy az út szélén áruló helyi termelőktől vásárolni lehessen, ez viszont sok autós számára volt korlátozó tényező. A "Piac az úton" nevet viselő projektünk célja viszont az, hogy precedenst teremtsünk: szeretnénk a kistermelőket is hozzásegíteni ahhoz, hogy beléphessenek az elektronikus fizetési rendszerbe, illetve a navigációs alkalmazásnak köszönhetően nem csak véletlenül bukkanhatnak rájuk az autósok, hanem célirányosan fel is kereshetik őket. A fogyasztók ezáltal gyorsan és a legbiztonságosabb fizetési módot alkalmazva juthatnak jó és minőségi termékekhez egész Románia területén” – fogalmazott Cosmin Vladimirescu, a Mastercard Romániáért és Horvátországért felelős ügyvezetője.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: